نوشته های خاکستری

๑۩۞۩๑ جدیدترینها فقط در این سایت ๑۩۞۩๑

نوشته های خاکستری

๑۩۞۩๑ جدیدترینها فقط در این سایت ๑۩۞۩๑

تماشای نادرترین گل جهان در ایران !+ عکس

تماشای نادرترین گل جهان در ایران !+ عکس www.taknaz.ir

سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان گفت: جشنواره‌ی سوسن چهل‌چراغ از 16 خرداد به‌مدت یک هفته در روستای داماش برگزار می‌شود.

فردین پورهادی در گفت‌وگو با (ایسنا)، بیان کرد: اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان با همکاری سازمان محیط زیست این استان، جشنواره‌ی سوسن چهل‌چراغ را در روستای داماش برگزار می‌کند.

او با اشاره به برگزاری تورهای بازدید از این جشنواره در سطح استان گیلان توسط دفاتر خدمات مسافرتی، اظهار کرد: بازدید از این مکان با توجه به این‌که این منطقه توسط سازمان محیط زیست حفاظت می‌شود، با محدودیت مواجه است. در زمان برگزاری این جشنواره، گروه‌های 20 نفره با نظارت محیط بانان محیط زیست می‌تواند از سوسن‌های چهل‌چراغ دیدن کنند.

وی با اشاره به مدت زمان یک هفته تا 10 روزه‌ی بازدید از این جشنواره توسط مردم، ادامه داد: سوسن چهل‌چراغ یک گل منحصربه‌فرد در دنیاست که نمونه‌ی آن فقط در جمهوری آذربایجان شهر لنکران وجود دارد.

به گفته‌ی او، مردم با ثبت نامه در دفاتر خدمات مسافرتی و همچنین استفاده از سایت انجمن صنفی مسافرتی و جهانگردی استان گیلان می‌توانند در تورها ثبت نام و برای بازدید از این منطقه به گیلان بروند.


وی افزود: در مسیرهای تعیین‌شده دو مسیر به روستای داماش می‌رسد. شهرستان رودبار به سمت عمارلو بعد از بخش رحمت‌آباد و بره‌سر همچنین روستای داماش مسیرهایی هستند که برای رسیدن به منطقه‌ی سوسن چهل‌چراغ باید از آن‌ها گذر شود.

به گزارش تک ناز ، سوسن چهل‌چراغ گیاهی نادر است که فقط در دو نقطه از کل دنیا می‌روید. این گل نخستین گیاهی است که رویشگاه اصلی‌اش به‌عنوان اثر ملی طبیعی در ایران به ثبت رسیده است. درازای آن حدود یک متر است و از آنجا که شکوفه‌های این گل به رنگ سفید به‌صورت واژگون باز می‌شوند نام سوسن چهل‌چراغ را به خود گرفته است. انتهای گلبرگ‌های آن پوشیده از دانه‌های برجسته و پرچم‌های بسیار بلند است و در ماه‌های خرداد و اوایل تیر می‌روید.

این گیاه در سال 1354 توسط «لدربوری» یک گیاه‌شناس در بخش عمارلوی گیلان در روستای داماش شناسانی شد و پس از معرفی به دولت ایران از شورای عالی محیط زیست در زمره‌ی آثار زیست محیطی کشور به ثبت رسید. سوسن چهل‌چراغ از سال 1355 در فضایی به مساحت چهار هکتار تحت حفاظت قرار گرفته است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد