محققان استرالیایی با آغاز آزمایشات بر روی پیش ساختهای ریزتراشه برای نیرورسانی به چشم مصنوعی، پژوهشها برای بازیابی بینایی با چشم مصنوعی را وارد مرحله جدیدی کردهاند.
به گزارش سرویس فناوری خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با مثبت بودن آزمایشات در مراحل اولیه آزمایشگاهی و نزدیک شدن به مرحله ارزیابی پیش بالینی، مهندسان برق گروه بینایی موناش (MVG) مراحل آزمایشات بالینی ریزتراشهها را آغاز کردهاند.
به گفته محققان، مثبت بودن نتایج نشان داده که پروژه عرضه کاشت چشم مصنوعی مستقیم در مغز تا سال 2014 برای آزمایش بر روی بیماران قابل اجرا خواهد بود.
دستگاه چشم مصنوعی شامل بخشهایی مانند یک دوربین کوچک بر روی یک عینک که مانند شبکیه عمل کرده، یک پردازشگر جیبی که اطلاعات الکترونیکی را از دوربین دریافت و به علائمی تبدل کرده که مغز را قادر به ساخت یک ساختار بصری میکند و کاشتهای قشری چند بخشی در مغز بوده، مانند پورتال برای تحریکهای قشر بصری عمل خواهد کرد.
هدف از ساخت این پروتز بینایی به گفته محققان، ارائه حداقل یک جایگزین برای حیوانات همراه یا عصای سفید است. اگرچه این دستگاه در حالت کنونی مانند یک مکمل در کنار این کمکها عمل کرده اما دانشمندان بر این باورند که در آینده و با پیشرفت فناوری میتوان از آن به عنوان یک جایگزین کامل استفاده کرد.
این ریزتراشهها مستقیما بر روی سطح قشر بینایی فرد در بخش تحتانی مغز نصب میشود. طبق برآوردها، هر بیمار از یک شبکه تا 14 کاشی هشت در هشت میلیمتر برخوردار خواهد شد.
هر یک از این کاشیها شامل یک ریزتراشه چهار در چهار میلیمتری با 500 هزار ترانزیستور و 45 الکترود مویی خواهند بود. این کاشیها در زمان عملیاتی، تصاویر سیاه و سفید با وضوح پایین را از یک واحد پردازشگر دیجیتال خارجی متصل به دوربین دریافت خواهند کرد.